Livsviktigt vetande

Att hushålla med jordens resurser är en global angelägenhet. En direkt nödvändig insats är sopsortering och avfallshantering. Det gäller oss alla. Inte minst de yngre generationer som ska leva vidare i såväl våra som sina egna spår.
För att sprida detta budskap har vi på SÖRAB utvecklat ONE PLANET, ett digitalt verktyg som hjälper eleverna att utforska sin påverkan på miljön, hur de kan bidra till en hållbar framtid och hur den moderna avfallshanteringen fungerar i praktiken.

ONE PLANET är en lättillgänglig kunskapsbas som ger grund för ämnesövergripande arbete kring öppna frågeställningar. Här tillåts eleverna resonera, forska, källgranska och skapa fritt – och därmed upptäcka egna vägar till en hållbar livsstil.
Än mer spännande blir detta i ljuset av att sopsortering och avfallshantering fortfarande är unga företeelser. På flera områden saknas fullständiga svar. Kanske är det just dina elever som fyller i dessa och bidrar till en bättre miljö.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår