Nu är det återigen dax för att tävla om vem som har minst matsvinn!

Förra omgången (2015) slog vi rekord med 57 anmälda skolor och över 20.000 elever som kämpade mot matsvinnet i matsalarna.

Nu hoppas vi såklart att ännu fler skolor vill vara med!


Löttingelundsskolan i Täby och Breddenskolan i Upplands Väsby vann 2015

När alla viktprotokoll granskats och sammanställts stod Löttingelundsskolan i Täby och Breddenskolan i Upplands Väsby som vinnare av varsin deltävling i Matsalskampen 2015. Dessa skolor erhöll 20.000 kr var i prispengar. Pengar som skulle användas till något kul för alla elever på de vinnande skolorna.

 

Löttingelundsskolan kastade 2,58 gram mat per elev och dag och Breddenskolan minskade sitt matsvinn med hela 82,41% från sitt ingångsvärde. 2015 hade vi två olika deltävlingar, men i år kommer vi endast tävla i vilken skola som har minst matsvinn per elev och dag.

 

Varför en tävling för att minska matsvinnet?

Fortfarande slänger vi i Sverige ca 100 kilo mat per person och år. Att producera mat som inte äts upp är en onödig belastning på både miljön och plånboken. Tillsammans med åtta andra kommuner har din kommun satt upp ett mål: Att minska matsvinnet med 10 kilo per invånare till 2016. Vi är på god väg, men vi är inte där än. Tack till alla skolor som arbetar för en bättre miljö och deltog i Matsalskampen 2015!

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår